Mit hemmelige salgstrick

man-4393964_1920.jpg

Alle salgspersoner går engang imellem og undrer sig over, hvordan man kan skabe flere salg, men mange arbejder meget hårdere end de egentlig behøver. 

Der findes nemlig en overraskende enkel hemmelighed: Bed om henvisninger hver gang du lander en ordre.

Hvis du ikke allerede har indset det, så er det ved at være på tide at acceptere, at det kræver hårdt arbejde at lande en ordre. Af naturlige årsager stoler folk for det mest ikke på fremmede og de har ikke travlt med at overgive deres penge til folk de ikke kender.

Så hvis du allerede har lagt en masse arbejde i at forvandle en fremmed til et kundeemne, og dernæst et kundeemne til en kunde, bør du få mest muligt ud af arbejdet. Det får du ved at bede om henvisninger.

Hver gang jeg lander en ordre spørger jeg min nye kunde, om de kender nogen som eventuelt ville kunne drage fordel fra et samarbejde med mig og det produkt eller den service jeg tilbyder. De fleste kunder opremser med glæde en hel liste med henvisninger.

Når jeg har fået denne liste begynder jeg med det samme at ringe rundt til de forskellige firmaer for at fortælle dem, at en af deres kollegaer har anbefalet, at vi mødes, da han eller hun kunne se, at mit produkt ville kunne hjælpe dem.

Siden jeg har deres kollegas godkendelse med på vejen er de for det meste villige til at snakke med mig fra starten.

Det gør en kæmpe forskel at anvende henvisninger, da de gør kundeemner langt mere tilgængelige. Fremfor at snakke med en lang række fremmede mennesker på en liste får man mulighed for at tilbringe kvalitetstid sammen med folk som allerede er kundeemner, takket være henvisningerne fra deres kollegaer. Så i stedet for at bruge tid på at forvandle fremmede til kundeemner kan du nøjes med at bruge tid på at forvandle kundeemner til kunder!

Der er noget nærmest magisk over at have henvisninger. Henvisninger er vejen frem, hvis du gerne vil øge dine salg. Bed altid kunder om henvisninger.

Find flere praksisnære salgstips i min E-bog ”Syv Gyldne Nøgler til Øget Salg”. Den kan du gratis downloade på www.flereordrer.dk.

God læselyst.

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!

Skriv en kommentar