Du har ødelagt min nattesøvn

sheep-981881_1920

For nogle år siden, havde jeg fornøjelsen at levere en workshop for et team af tekniske sælgere. Jeg havde mødt dem før, og de havde bedt mig komme igen og levere flere værktøjer og teknikker til effektivt B2B-salg.

Jeg syntes egentlig, at jeg leverede varen, men kørte derfra med en underlig følelse af at have skudt forbi. På motorvejen funderede jeg nærmere over, hvad der var gået galt. Og det slog mig, hvordan sælgerne fra start til slut havde virket ret ligeglade – de var ikke hverken modtagelige eller interesserede (selv om de havde bedt ledelsen invitere mig igen). De virkede meget selvtilfredse, og selv om de forstod ideen i de værktøjer jeg introducerede, var det tydeligt, at de ikke havde til hensigt at ændre noget som helst.

Det irriterede mig. For jeg har for længst besluttet, at jeg kun vil arbejde med projekter, der virker.

Faktisk havde kunden indikeret, at vi skulle lave en hel serie af lignende workshops hen over det kommende år – men det ville i min optik være spild af både kundens, kundens sælgeres og min tid 

Så jeg ringede fra bilen på vejen hjem og fik direktørens mobilsvar. Her lagde jeg en kort besked:

”Hej … Tak for i dag. Det er min oplevelse, at der ikke blev lyttet på den kanal jeg sendte på i dag. Det virker som om dine sælgere er ligeglade og uinteresserede. Og jeg kan ikke lade være med at tænke, om I har en ledelsesudfordring mere end et salgstræningsbehov. Er dine sælgere i virkeligheden lidt forkælede med en høj løn i et job, hvor de har markedets bedste løsning og nye kunder, der næsten kommer af sig selv?

Vil du ikke tænke over det, og så lad os tale sammen om hvad vi gør – og om vi skal gøre noget.

For som den ligger lige nu, giver mere salgstræning ikke mening i min optik.”

Han ringede ikke tilbage. Hverken den dag eller den næste.

Men tre dage senere ringede han. Og uden omsvøb gik han til pointen: ”Du har ødelagt min nattesøvn!”

Den samtale blev startskuddet til et nyt salgsudviklingsprojekt med fokus på mål, salgspotentialer og motivation (over salgsteknikker og metoder).

Hvordan ser det ud hos jer? Er det i virkeligheden flere salgskurser I har brug for – eller er udfordringen at få de mange teknikker overført fra teori til praksis?

Eller er udfordringen en helt anden?

Som omtalt i medierne

Miniseminar: Ny Omsætning

Se på 27 minutter hvordan du som leder for B2B-sælgere kan opnå ny omsætning med tre fundamentale principper:

  • Højere konverteringsrater med værdibaseret salg
  • Kortere salgscyklus med procesorienteret salg
  • Ny energi i salgsteamet med proaktiv pipelineledelse

Få adgang for kr. 0,- på www.omsaet.dk/ny

Ny Omsætning no BG
LinedIn-6Z0A4086-Edit-Brian_S-farve

Vi guider B2B-salgsteams til ny omsætning på 100 dage

  Mit navn er Brian Stahlhut Christiansen, og jeg har arbejdet med optimering af B2B-salg i over 20 år.

Jeg har også skrevet fire bøger om salg og holdt foredrag om salg og salgsledelse i Skandinavien, Tyskland, Baltikum, Spanien og USA.

Min ambition er, at guide B2B-salgsteams til ny omsætning - uden at ansætte flere sælgere eller øge marketing.

Følg mig på LinkedIn her (jeg udgiver løbende artikler om værdibaseret og procesorienteret salg).

Download Guides til Øget Omsætning

Konkrete og kontante råd til at lykkes med B2B-salg og salgsledelse...

25 Super Sælgende Spm.

Sælg mere med bedre spørgsmål

Download for kr. 0,-

Bedre møder
i salgsafdelingen

Får jeres sælgere energi ud af jeres møder?

Download for kr. 0,-

Bedre Salgsmål
Bedre Resultater

Klare og motiverende mål giver øget salg

Download for kr. 0,-

Professionelle online møder

Sælg mere på kortere tid med online kundemøder

Download for kr. 0,-

Salgsledelse
Koma eller Krise

Sådan leder du B2B-salg gennem kriser

Download for kr. 0,-