Procesorienteret Salg - En Forskningsbaseret Tilgang

photo-1587440871875-191322ee64b0

I komplekst B2B-salg, hvor løsninger og systemer rettes mod erhvervsvirksomheder med unikke behov, har procesorienteret salg demonstreret sin styrke som en afgørende tilgang til at opnå forudsigelige resultater og struktureret succes.

Forskning og dokumenteret empirisk viden har kastet lys over, hvordan en procesorienteret tilgang kan forvandle B2B-sælgeres præstationer og styrke deres evne til at levere værdi til kunderne. Lad os dykke ned i de forskellige aspekter af procesorienteret salg gennem en forskningsbaserede briller.

Effektiv Kundeinteraktion

En undersøgelse foretaget af CSO Insights fandt, at salgsorganisationer, der benytter sig af en procesorienteret salgsmodel, oplevede en 18,3% højere sandsynlighed for at nå deres kvote. Dette understreger, hvordan en struktureret salgsproces kan vejlede sælgere i at følge en gennemprøvet vej til succes. En procesorienteret tilgang hjælper sælgere med at håndtere kundeinteraktioner mere effektivt og skabe en mere sammenhængende og positiv kundeoplevelse.

Forudsigelige Resultater

Forskning udført af The Sales Management Association indikerer, at virksomheder med en veldefineret salgsproces har en 33% højere sandsynlighed for at opnå deres salgsmål.

Ved at have klare trin og retningslinjer i salgsprocessen kan virksomheder forudsige, hvor i processen potentielle kunder er, og dermed justere deres tilgang og ressourcer derefter. Dette resulterer i mere forudsigelige resultater på tværs af salgsteamet.

Effektiv Ressourcestyring

En anden undersøgelse udført af Aberdeen Group viste, at virksomheder med en procesorienteret salgsmodel havde en 15% højere effektivitet i brugen af ressourcer sammenlignet med deres konkurrenter. Ved at følge en struktureret proces kan sælgere og ledere optimere, hvor og hvornår ressourcer allokeres. Dette sikrer, at tid, energi og penge bruges mest effektivt, hvilket igen fører til øget effektivitet og resultater.

Kontinuerlig Forbedring

Forskning udført af Sales Management Association påpeger også, at organisationer med en procesorienteret salgsmodel er mere tilbøjelige til at implementere løbende træning og udvikling for deres sælgere.

Denne tilgang fremmer en kultur for konstant forbedring, hvor feedback og data bruges til at optimere processen og styrke sælgernes færdigheder.

Konklusion

Forskning og dokumenteret empirisk viden styrker altså den konklusion, at en procesorienteret tilgang til B2B-salg er mere end blot en teoretisk koncept - det er en nøgle til at opnå struktureret succes og konsekvente resultater.

En veldefineret salgsproces forbedrer kundeinteraktioner, skaber forudsigelige resultater, styrker ressourcestyring og fremmer en kultur for kontinuerlig forbedring.

Som leder for sælgere, der arbejder med løsninger og systemer til erhvervsvirksomheder, kan du drage fordel af en procesorienteret tilgang, der er understøttet af forskning og empirisk viden.

Dette skaber ikke kun mærkbare resultater, men også en stærkere salgskultur, der bygger på struktur, effektivitet og værdi.

Læs mere om Procesorienteret Salg her:Som omtalt i medierne

Miniseminar: Ny Omsætning

Se på 27 minutter hvordan du som leder for B2B-sælgere kan opnå ny omsætning med tre fundamentale principper:

  • Højere konverteringsrater med værdibaseret salg
  • Kortere salgscyklus med procesorienteret salg
  • Ny energi i salgsteamet med proaktiv pipelineledelse

Få adgang for kr. 0,- på www.omsaet.dk/ny

Ny Omsætning no BG
LinedIn-6Z0A4086-Edit-Brian_S-farve

Vi guider B2B-salgsteams til ny omsætning på 100 dage

  Mit navn er Brian Stahlhut Christiansen, og jeg har arbejdet med optimering af B2B-salg i over 20 år.

Jeg har også skrevet fire bøger om salg og holdt foredrag om salg og salgsledelse i Skandinavien, Tyskland, Baltikum, Spanien og USA.

Min ambition er, at guide B2B-salgsteams til ny omsætning - uden at ansætte flere sælgere eller øge marketing.

Følg mig på LinkedIn her (jeg udgiver løbende artikler om værdibaseret og procesorienteret salg).

Download Guides til Øget Omsætning

Konkrete og kontante råd til at lykkes med B2B-salg og salgsledelse...

25 Super Sælgende Spm.

Sælg mere med bedre spørgsmål

Download for kr. 0,-

Bedre møder
i salgsafdelingen

Får jeres sælgere energi ud af jeres møder?

Download for kr. 0,-

Bedre Salgsmål
Bedre Resultater

Klare og motiverende mål giver øget salg

Download for kr. 0,-

Professionelle online møder

Sælg mere på kortere tid med online kundemøder

Download for kr. 0,-

Salgsledelse
Koma eller Krise

Sådan leder du B2B-salg gennem kriser

Download for kr. 0,-