Sådan coacher du jeres B2B-sælgere til succes

photo-1529025147382-f2d265c8149c

Som B2B-salgsleder er det ikke kun dit ansvar at styre salgsteamet, men også at coache og udvikle hver sælger til bedre resultater.

Effektiv coaching kan føre til øget salgsperformance, højere omsætning og et mere motiveret salgsteam.

Her er seks forslag til, hvordan du effektivt kan coache jeres sælgere:

Sæt klare mål og forventninger
Det er vigtigt at sætte klare mål og forventninger til jeres sælgere og at italesætte disse forventninger regelmæssigt. Det hjælper med at sikre, at dit team arbejder mod et fælles mål, og at alle er på samme side.

Giv regelmæssig feedback
Regelmæssig feedback er essentiel for at hjælpe salgsrepræsentanterne med at forbedre deres præstationer. Dette kan inkludere både positiv feedback for at anerkende og opmuntre til godt arbejde samt konstruktiv feedback for at identificere områder til forbedring og hjælpe repræsentanterne med at udvikle nye færdigheder.

Opfordre til løbende læring
Salg er en konstant udviklende branche, og det er vigtigt for dit team at være opdateret på nye tendenser, teknikker og teknologier. Motiver jeres sælgere til at udnytte trænings- og udviklingsmuligheder og til at være proaktive efter ny viden og færdigheder.

Brug data og analyser
Data og analyser kan give værdifulde indsigter i dit teams præstationer og kan hjælpe med at identificere områder for forbedring. Brug data til at følge KPI'er - fx salgstal, konverteringsrater og kundetilfredshed og brug denne information til at coache jeres sælgere til bedre resultater.

Træning og øvelse af salgsscenarier
Træning (jeg hader selv ordet rollespil) kan hjælpe jeres sælgere med at udvikle deres færdigheder og bygge selvtillid. Afsæt tid til at øve blandt andet jeres salgshistorie, håndtering af indvendinger og opbygning af tillid mellem sælger og kundeemne.

Motiver til samarbejde i salgsteamet
Erfaringsudveksling, sambesøg, brainstorming sessions, sparring på cases og udveksling af succeshistorier mellem sælgere er ekstremt effektivt.

Jeg håber, at du kan bruge mine forslag til at bruge salgscoaching i praksis.

Omsæt Strategi til Resultat

Mit navn er Brian Stahlhut Christiansen og jeg har arbejdet med salgsudvikling og salgscoaching i B2B-organisationer i over 20 år som selvstændig og uafhængig konsulent.

Blandt andet for Procter & Gamble, Danica Pension, Bila Robotics, Philips, AVIS Rent a Car, Ernst & Young, Nordea, Panasonic, Montana Furniture, Nissan, Købstædernes Forsikring, E.ON, Nykredit, EDC, Scion-DTU, COWI, Oticon, Axcess, Rentokil/Initial, Logitrans og DFDS Seaways.

Hvis du vil vide mere om hvordan du sælger mere og mere effektivt, så bestil min nye bog "Omsæt Strategi til Resultat" og få 1.000 konkrete metoder til øget B2B-salg.

Du kan få den tilsendt i hard copy direkte til din postkasse og kun betale for tryk, fragt og håndtering.

Ja tak!

Download Guides til Øget Omsætning

Konkrete og kontante råd til at lykkes med B2B-salg og salgsledelse...

Salgsledelse
Koma eller Krise

Sådan leder du B2B-salg gennem kriser

Download for kr. 0,-

Bedre Salgsmål
Bedre Resultater

Klare og motiverende mål motiverer bedre

Download for kr. 0,-

Hold professionelle online møder

Sælg mere på kortere tid med online kundemøder

Download for kr. 0,-

Bedre møder
i salgsafdelingen

Får jeres sælgere energi ud af jeres møder?

Download for kr. 0,-

25 Super Sælgende Spørgsmål

Byg bedre business cases med bedre spørgsmål

Download for kr. 0,-